Не тільки Abrams. США прискорять поставку Україні систем Patriot

США планують надати Україні зенітні ракетні комплекси Patriot швидше, ніж очікувалося. Підготовка українських військових вже завершується.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, про це заявили представники Пентагону.

За їхніми словами, українці після завершення навчання у США вирушать до Європи для додаткової підготовки ще на двох системах Patriot – однієї американської та однієї, створеної німцями та голландцями. Ці ЗРК будуть розгорнуті в Україні найближчими тижнями.

Чиновники додали, що американські інструктори змогли значно прискорити терміни підготовки, оскільки українські військові мали знання про системи ППО.

"За нашими оцінками, українські солдати вражають і абсолютно швидко навчаються. Завдяки їхнім широким знанням у галузі ППО та досвіду перебування в зоні бойових дій їм було легше – хоча це ніколи не було легко – засвоїти концепції експлуатації та обслуговування системи Patriot", – заявив бригадний генерал Шейн Морган.

За його словами, навчання було завершено за вісім тижнів, хоча спочатку планувалося, що воно триватиме десять тижнів. Графік навчання був "агресивним", оскільки українці тренувалися щодня з 7 ранку до 6 вечора.

Нагадаємо, раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявляв, що США хочуть прискорити передачу Україні танків Abrams.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що прискорення передачі можливе за рахунок постачання Україні більш старої моделі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].