Не ходіть до туалету з телефоном: ось до чого може призвести поширена звичка

Навіть ваша власна ванна кімната приховує масу ризиків, пов'язаних зі здоров'ям. Через це лікарі рекомендують не брати туди телефон. Чим це може загрожувати, повідомляє Daily Express.

Як пояснив лікар загальної практики та старший клінічний радник The Independent Pharmacy доктор Дональда Грант, ризики перебування у ванній кімнаті варіюються від нещасних випадків до безлічі мікробів, що ховаються на різних поверхнях. Проте ще більше можуть загрожувати здоров’ю наші повсякденні звички.

Багато з наших, здавалося б, нешкідливих звичок у ванній кімнаті насправді можуть становити значний ризик для здоров’я. Від пиття води із сумнівних джерел до виконання кількох завдань у антисанітарних умовах, ці практики можуть наражати нас на шкідливі бактерії, інфекції та інші проблеми зі здоров’ям, – запевняє лікар.

Найбільшою проблемою Грант називає використання телефонів та інших гаджетів у туалеті, яке може призвести до зараження різними видами інфекцій:

  • шлунково-кишкових;
  • шкірних;
  • респіраторних
  • інфекцій сечовивідних шляхів.

Під час змивання унітазу з відкритою кришкою бризки води з мікроскопічними фрагментами фекалій і сечі можуть попасти на телефон, який лежить поряд.

Ці краплі можуть бути забруднені фекаліями та призвести до поширення бактерій. Якщо закрити унітаз під час змиву, ці краплі залишаться в унітазі, уникаючи потенційних ризиків для здоров’я, таких як E.coli та норовірус, – пояснив фахівець.

Крім того, доктор Грант застерігає, що використання гаджетів також небезпечно тим, що через них люди проводять занадто багато часу в нездоровій позі, наражаючи себе на ризик розвитку геморою та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Тому лікар наголошує, що варто винести електроніку з ванної кімнати та регулярно очищати її дезінфікуючими засобами.

Джерело: 5692.com.ua