Не 100%. У Повітряних силах пояснили, чому не вдалося збити всі ракети під час атаки

В ніч на 30 травня Росія випустила по Україні 11 крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників, сили ППО збили сім з них. Захисникам не вдалося знищити всі ворожі ракети через брак засобів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону.

"Цієї ночі працювали підрозділи радіоелектронної боротьби, також мобільні вогневі групи, зенітні ракетні війська, які знищили 7 з 11 ракет. Напередодні нам вдавалося ліквідовувати і більший відсоток збитих цілей", – сказав він.

За словами речника, причиною не 100% ефективності роботи протиповітряної оборони є дефіцит засобів.

"Основне питання – це дефіцит засобів протиповітряної оборони. Нам доводиться маневрувати своїми наявними силами і засобами, аби відбивати атаки, оскільки досить часто противник застосовує з різних точок, місць пусків свої ударні як безпілотники, так і ракети", – пояснив Євлаш.

Що ще відомо про атаку

Цієї ночі Росія атакувала Україну не лише ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС. Також ворог випустив 32 "Шахеди" та завдав ударів зенітними ракетами С-300/С-400 по Харківській області.

Сили ППО знищили всі ворожі безпілотники. ППО працювала у Хмельницькій, Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Київській та Вінницькій областях.

Російські війська вдарили по інфраструктурі Харкова, постраждали семеро осіб.

Також росіяни атакували селище Мала Данилівка, там масштабні руйнування.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.