Назріває новий конфлікт? У Росії збираються “захищати” християн у Єрусалимі

Росія "стурбована" ситуацією через рішення суду Ізраїлю щодо спірних об'єктів Єрусалимської православної церкви і осквернення каплиці, що їй належить.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника МЗС Марії Захарової, опублікована на сайті.

За словами Захарової, нібито Верховний суд Ізраїлю відхилив клопотання Єрусалимської православної церкви про поновлення розгляду з єврейською релігійною організацією "Атерет Коханім" за декількома об'єктами нерухомості в Єрусалимі.

Захарова вважає, що таке рішення завдає шкоди міжконфесійному світу і викликає занепокоєння становищем християнської громади на Святій землі.

Представник МЗС пов'язала з цією подією і випадок 6 червня, коли "агресивно налаштовані" ізраїльтяни увірвалися до каплиці Єрусалимської православної церкви та осквернили її.

"Бачимо в цьому провокаційному вчинку відкритий виклик, свідчення готовності радикальних релігійних сил почати утиск православних у Святій Землі", – заявила Захарова.

Нагадаємо, раніше до Держдуми РФ внесли законопроект про відміну постанови Державної Ради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки". Ініціатори документа вважають, що ухвала була прийнята незаконно.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.