Наслідки будуть вкрай неприємними: які 5 страв не можна їсти в холодному вигляді

Як запевняють медики, деякі продукти не варто вживати остиглими чи холодними, щоб не спровокувати проблеми з травною системою. Які харчі краще не їсти після охолодження, а які, навпаки, смакують у холодному вигляді.

Які продукти треба їсти гарячими

Білкові страви

М'ясні страви, рибу та яйця потрібно їсти у теплому вигляді, оскільки після охолодження ця їжа не перетравлюється повністю. Тому ті, хто вживає білкові продукти охолодженими, ризикує зіткнутися із проблемами з кішківником та зайвою вагою.

Червоне м’ясо

Це вкрай складний продукт для перетравлення. Тому вживання його холодним може призвести до перевантаження шлунково-кишкового тракту.

Їжа, приготована на олії

Не рекомендується вживати холодною смажену жирну їжу. У такому вигляді жири не розщеплюються повністю, що не тільки спричиняє дискомфорт у кишечнику, а й створює додаткове навантаження на печінку.

Супи

Оскільки ці страви також містять тваринні білки, які важко перетравлюються в холодному вигляді, краще вживати їх теплими. Це правило не стосується томатного супу, окрошки та інших холодних супів.

Суміш гарячих і холодних інгредієнтів

Не рекомендується поєднувати гарячі та холодні страви в один прийом їжі. Це пов'язано з тим, що таке поєднання складників притупляє відчуття ситості, через що можливе переїдання.

Які страви можна вживати холодними

Тушкована капуста

Найкраще цей гарнір смакує, коли він холодний. Дієтологи радять вживати тушковану капусту з цільнозерновим хлібом, запеченим м’ясом та свіжими овочами.

Буженина

Якщо буженина добре запечена, вона буде неймовірно м’якою і легко перетравлюватиметься. Тому її можна вживати в охолодженому вигляді, наприклад, зробивши бутерброд.

Печінковий торт

Не нашкодить здоров'ю і ця страва, яка подається холодною. Печінковий торт краще їсти з хлібом та овочами.

Риба в паніровці

Ця страва не потребує підігріву, а подавати її краще, попередньо поливши соком лимону.

Джерело: 5692.com.ua