“Наша відданість залізна”: у США обіцяють підтримувати Україну незалежно від результатів виборів до Конгресу

Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в поточних масштабах незажно від того, яка партія переможе на виборах до Конгресу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника речника Державного департаменту Ведана Патела, зроблену під час брифінгу.

Посадовець зазначив, що відданість США українським партнерам "не просто непохитна, а є залізною".

"Ми продовжуватимемо вживати заходів і робити все можливе, аби Україна мала все потрібне, щоб захистити себе, захистити свою територіальну цілісність", – наголосив Пател.

За його словами, Сполучені Штати докладатимуть зусиль, аби забезпечити найкращі можливі позиції для України за столом переговорів, коли б цей переговорний процес не розпочався.

Офіційний представник Держдепу додав, що відомство регулярно контактує з Конгресом у питаннях, пов’язаних із зовнішньою політикою та національною безпекою – як з демократами, так і республіканцями.

Нагадаємо, офіційний представник Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі запевнив, що результати парламентських виборів у США не вплинуть на рівень військової та фінансової підтримки України.

До слова, вибори до Конгресу відбудуться 8 листопада 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.