Напад на журналістів в Укрексімбанку: фігурантам не вдалося вручити підозри

Слідство у справі про нападі на журналістів в "Укрексімбанку" не змогло вручити підозри двом фігурантам. Їх не виявилося на робочому місці, зараз встановлюється їх місцезнаходження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря прокуратури Києва Надії Максимець журналістам.

"Попередньо було встановлено, що одна особа перебуває в приміщенні банку, але надалі надійшла інформація про те, що нібито за станом здоров'я ця особа покинула приміщення через інший вихід", – зазначила вона, не уточнивши, чи йдеться про голову правління банку Євгена Мецгера.

За її словами, адміністрація банку не повідомила причини відсутності їх на робочих місцях.

"Тому зараз встановлюється їх місцезнаходження для вручення підозр. Повістки та повідомлення про підозру залишили в адміністрації банку. Плануємо, що найближчим часом цей процес буде завершено", – додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справу про напад на журналістів програми "Схеми" в "Укрексімбанку" перекваліфікували, і тепер фігурантам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Сьогодні голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер склав повноваження, оскільки конфлікт стався з його участю.

Відзначимо, в мережі з'явилося відео конфлікту. На ньому видно, як після одного з питань Мецгер вимагав зупинити запис інтерв'ю, після чого розпорядився вилучити камери у журналістів і стерти всі записи.