На зміну аномальному теплу в Україну прийдуть 20-градусні морози і сніг: прогноз погоди на найближчі дні

Останніми днями в Україні встановилась аномально тепла погода, обумовлена вологими повітряними масами переважно морського походження, що надходять із заходу, та атмосферними фронтами, пов’язаними з атлантичними циклонами.

Через це в більшості областей температура повітря перевищує норму на 5–10°С та спостерігається велика кількість опадів. Але за кілька днів відбудуться погодні зміни, пише Телеграф.

За словами синоптика, кандидата географічних наук Ігоря Кібальчича, до 1 січня на переважній частині України денна температура очікується в межах +3…+8°С, на Прикарпатті, Буковині і на півдні країни +7…+12°С. Вночі стовпчики термометрів опускатимуться до -1…+4°С. У Карпатах удень близько 0°С, уночі -1…-6°С. Суттєвих опадів не буде, лише вдень 31 грудня у західних та північних регіонах місцями пройдуть невеликі дощі.

З 2 по 4 січня очікується активна циклонічна діяльність, у зв'язку з чим пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На півночі та заході місцями можливе налипання мокрого снігу, ожеледиця. Температура коливатиметься від -7…-11°С на крайній півночі України до +8…+13°С на Одещині та в Криму.

З 5 по 9 січня відбудеться поступове зростання атмосферного тиску та переважання антициклону. По всій Україні 7-8 січня температура повітря знизиться до помірних морозів, а на крайній півночі та північному сході уночі стовпчики термометрів можуть опуститися до -18…-23°С. На решті країни температура вночі перебуватиме в межах -8…-14°С, денна -5…-10°С.

Джерело: 5692.com.ua