На які невійськові посади зараз шукають людей у ЗСУ: названо затребувані цивільні спеціальності

Зараз у Збройних силах відчувається неабиякий дефіцит людських ресурсів. Війна триває, ворог не полишає наміру захопити все більше територій України. Тому, щоб дати відсіч агресору, армія потребує новобранців з різними спеціальностями та навичками. Причому є доволі великий запит на цивільні, небойові професії.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону Андрій Малик, керівник служби зв'язків з громадськістю 112-ї окремої бригади Сил ТрО, пишуть Новини.LIVE.

Які цивільні спеціальності найбільше потрібні армії

За словами Андрія Малика, різні військові підрозділи на даний час шукають людей на невійськові посади. Найбільш потрібні такі спеціальності:

бухгалтер;

діловод;

водій;

медик.

Крім того, є чимало інших тилових вакансій, які не передбачають безпосередньої участі у бойових діях. Малик нагадав, що українцям надається можливість самостійно обирати для себе місце в ЗСУ замість того, щоб чекати повістку.

"Сьогодні є можливість вчасно прийти у військкомат, перед тим вибрати собі той підрозділ, який вам подобається, звʼязатися з його керівництвом, подивитися, де ваші навички можуть бути більш потрібними, пройти всі необхідні процедури для мобілізації й тоді сміливо заходити", — зазначив він.

Також військовий додав, що насправді в Збройних Силах більше саме не бойових підрозділів, а тих, які займаються забезпеченням, логістикою тощо.

Джерело: 5692.com.ua