На виборах у Британії перемагають лейбористи, уряд може очолити Стармер: дані екзитполів

У Британії на дострокових виборах до нижньої палати парламенту, за даними екзит-полів, лейбористи перемагають з переконливою більшістю в 170 голосів. Новим прем'єром може стати сер Кір Стармер замість Ріші Сунака.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

За даними екзит-полу BBC, ITV і Sky, консерватори, судячи з усього, матимуть у парламенті лише 131 депутата, що є найменшим показником у післявоєнній історії Великої Британії.

Очікується, що ліберал-демократи посядуть третє місце з 61 депутатом.

Натомість лідерами стануть представники Лейбористської партії, які матимуть у парламенті 410 членів.

Результати екзит-полу по виборах у Британії (скрін bbc.com)

Згідно з даними екзит-полу, Шотландська національна партія скоротиться до 10 депутатів, а Reform UK отримає 13 депутатів.

А "Партія зелених Англії та Уельсу", скоріш за все, подвоїть кількість депутатів до 2. Plaid Cymru отримає 4 депутати. Інші, за прогнозами, отримають 19 місць.

Варто зауважити, що ліберал-демократи вважають такі результати виборів найкращими за століття. Таку думку висловив лідер ліберал-демократів Ед Дейві, реагуючі на дані екзитполу.

"Схоже, ми отримали більше місць, ніж на будь-яких загальних виборах за останні 100 років", – сказав він та додав, що попереду ще довгий шлях, але "я дуже пишаюся нашою партією".

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.