На кордоні з Молдовою запрацювала “єЧерга” для автобусів: що відомо

З 24 квітня на кордоні України з Молдовою запрацювала "єЧерга" для автобусів. Це дозволяє обрати час перетину кордону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зокрема, з 24 квітня вже на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожному автобусу буде доступна можливість обрати час перетину кордону у межах послуги "єЧерга".

"У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень Міністерство відновлення продовжує працювати над забезпеченням можливості своєчасного перетину кордону автобусами", – пояснюють необхідність запровадження нововведення.

На яких КПП запрацює послуга

Можливість обрати час буде доступна загалом на 10 пунктах пропуску з Молдовою. Так, до Мамалига – Крива та Могилів-Подільський – Отач додадуться:

  • Виноградівка – Вулканешти;
  • Малоярославець 1 – Чадир-Лунга;
  • Нові Трояни – Чадир-Лунга;
  • Рені – Джурджулешти;
  • Серпневе 1 – Басараб‘яска;
  • Старокозаче – Тудора;
  • Табаки – Мирне;
  • Росошани – Бричень;

Згодом, така можливість буде доступна на пункті пропуску Паланка – Маяки – Удобне.

Важливо

Реєстрація у новий тип черги, яка має назву "За розкладом" для пунктів пропуску з Молдовою починається з 24 квітня о 12:00. Рух автобусів за новим записом розпочнеться 25 квітня о 12:00.

"єЧерга" для автобусів

У серпні 2023 року послуга "єЧерга" була масштабована на автобуси. Наразі в режимі тестування вона працює на ключових пунктах пропуску для автобусів.

Як зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, понад місяць така опція працює на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси.

"Завдяки цьому кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу. Тобто наші люди більше не чекають у фізичних чергах", – зазначив міністр.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.