На Гаїті вчинили замах на прем’єра

На Гаїті було скоєно замах на життя прем'єр-міністра Аріеля Анрі. Інцидент стався під час святкувань 218-річної річниці незалежності республіки в місті Гонаїв на півночі країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на teleSUR.

Після виходу Анрі з собору, в якому проходила служба з нагоди свята, сталася перестрілка. Служба безпеки відвела главу Кабміну в безпечне місце. В результаті нападу він не постраждав.

Однак в результаті стрілянини загинула щонайменше одна людина, ще кілька отримали поранення.

Devlet başkanları öldürülen Haiti'de Başbakana suikast girişimi

​Haiti Başbakanı Ariel Henry, suikast girişiminden sağ olarak kurtulurken çıkan çatışmada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.https://t.co/ila4GUu7Cv pic.twitter.com/1WE8iZvC05

— İLKHA (@ilkeHaberAjansi) January 2, 2022

Нагадаємо, 7 липня минулого року в ході нападу на резиденцію президента Гаїті загинув глава держави Жовенель Моіз. Також поранення отримала його дружина. Вона була госпіталізована, а після для лікування її перевезли до Сполучених Штатів.

Пізніше влада оголосила, що до групи нападників входили 26 громадян Колумбії, частина з яких вже заарештована. Всього у справі про вбивство затримано понад 40 осіб. Президента поховали 23 липня в місті Кап-Аітьєн на півночі республіки.