На Британію обрушився шторм “Лариса”: закрито понад сотню шкіл, є перебої зі світлом

На північні райони Британії обрушився шторм "Лариса". Ураган і хуртовини стали причиною масових перебоїв у роботі громадського транспорту, у низці міст зафіксовано перебої зі світлом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Через погіршення погодних умов масово скасовувалися приміські поїзди між Манчестером, Шефілдом, Лідсом, Йорком та Ліверпулем. Потяги між Манчестером і Шефілдом були припинені через дерево, що впало.

За словами поліції, умови на трасі M62 між Манчестером і Лідсом були особливо важкими через хаос, що посилюється діями водіїв.

National Highways, державна організація, яка спостерігає за автомагістралями Англії, зазначила, що надто багато водіїв ігнорували попередження про погоду. У Стаффордширі армія допомагала поліції та пожежникам рятувати водіїв, які застрягли у глибокому снігу на автомагістралях A53 та A523 біля Ліка.

У ряді населених пунктів на околицях Ліверпуля через налипання мокрого снігу і пошкодження проводів деревами, що впали, не було електропостачання. В Уельсі та північній Англії тимчасово закрито понад 300 шкіл. Метеорологічне бюро повідомило, що найглибший сніг з його точок спостереження становив 27 сантиметрів у Капель-Куріг у Гвінеді.

Повідомляється, що станом на вечір п'ятниці, 10 березня, погода суттєво покращилася, снігопади припинилися, але на низці магістралей ще залишається ожеледиця та великий сніговий покрив.

Раніше повідомлялося, що в Каліфорнії, США, 560 тисяч будинків залишилися знеструмленими через шторм і зливи, є постраждалі.

Також ми писали, що небезпечний ураган "Іан" попрямував до Флориди. Стихійне лихо може обрушитися на регіон найближчими днями.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.