Моравецький про удар по Дніпру: РФ потрібно негайно зупинити

Російська Федерація, ведучи повномасштабну війну проти України, навмисно продовжує атакувати цивільні об'єкти та обстрілювати мирних громадян, тим самим свідомо скоюючи воєнні злочини, і світова спільнота має зупинити країну-агресора.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає РБК-Україна з посиланням на його Twitter.

"Росія навмисно продовжує скоювати воєнні злочини проти мирного населення. Це нелюдяно", – зазначив Моравецький.

Глава польського уряду наголошує на важливості допомоги Україні, яка відбиває повномасштабну військову агресію РФ.

"Ми маємо діяти зараз і змусити її зупинитися", – пише він.

Свій пост Моравецький супроводив відео про наслідки російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі, де продовжуються рятувальні роботи.

Російська Федерація неухильно кріпиться на бойових війнах проти цивільних. It's inhuman. Всі необхідні для роботи тепер і роблять їх stop.

Rosja celowo popełnia kolejne zbrodnie wojenne на ludności cywilnej. На це nieludzkie. Musimy działać natychmiast, żeby ją powstrzymać. https://t.co/0k1J2pCBy9

— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM) January 15, 2023

Нагадаємо, вчора, 14 січня, російські окупанти під час масованого удару по Україні атакували багатоповерховий будинок у Дніпрі. Станом на вечір 15 січня відомо про 30 загиблих і рятувальники продовжують роботи з розбору завалів, під якими можуть перебувати від 30 до 40 людей. До лікарень звернулося вже 75 мирних мешканців.

Додамо, що президент Володимир Зеленський різко відреагував на обстріл РФ житлового будинку в Дніпрі. Він зазначив, що Україна знайде всіх причетних до цього терору.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.