Міська влада Кам’янського перевірила готовність закладів освіти до навчального року

Представники міськради перевірили стан закладів освіти до навчального року. Окрему увагу приділили стану та забезпеченню пунктів незламності та укриттів. 

Близько 25 000 дітей розпочнуть новий навчальний рік в закладах освіти Кам’янського. Там, де місткість укриттів дозволятиме розмістити всіх учнів, буде організовано традиційний (офлайн) навчальний процес. Де укриття замалі – навчання проводитиметься у змішаній формі.

Про це стало відомо під час робочої поїздки міського голови Андрія Білоусова та очільника районної військової адміністрації Олега Гапіча навчальними закладами нашого міста. Увагою був охоплений кожен район. 

Хоча на дворі ще тільки липень, можна підсумувати: школи міста учнів приймати вже готові. Тут чисто та охайно: у кабінетах, їдальнях та спортивних залах зроблено ремонти. В 8 закладах освіти була відремонтована покрівля, у двох – системи опалення.  Продовжуються покращення систем протипожежної безпеки.

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами, для 12 закладів освіти була придбана нова комп’ютерна техніка. У планах на найближче майбутнє – створення двох освітніх цифрових центрів. 

Подвір’я навчальних закладів освіти теж приведені до ладу. Цікаво, що серед новинок освітнього процесу, що пропонує НУШ, – заняття на свіжому повітрі. Куточок для цього вже облаштовано у дворику гімназії №17.

Окрема увага приділяється безпеці. Пункти незламності та укриття підготовлені та забезпечені всім необхідним.

За словами директорки Департаменту з гуманітарних питань Наталії Реви, на сьогодні всі заклади освіти міста вже готові до навчального процесу:

«Сьогодні у нас 18 липня, але ми побачили, що абсолютно всі заклади освіти нашого міста готові прийняти вихованців. Минулий навчальний рік ми завершили у змішаному форматі, деякі школи працювали дистанційно. На 1 вересня цього року  міністерство ставить завдання, щоб заклади, у яких є можливість помістити в укриття всіх вихованців, працювали у офлайн-режимі. Тобто, максимально плануємо працювати офлайн. Ті заклади, у яких укриття невеликі, працюватимуть у змішаному форматі. Підготовка сьогодні – це спільна робота міської влади, педагогічних колективів і, звісно, батьків. Всім великі слова подяки за те, що наші діти мають змогу повноцінно навчатися», – підкреслила Наталія Рева.