Мін’юст РФ включив Чичваркіна в список “іноземних агентів”

Міністерство юстиції Росії внесло підприємця Євгена Чичваркіна, який вже більше 10 років проживає в Лондоні, до реєстру "іноземних агентів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Мін'юсту РФ.

У відомстві зазначили, що Чичваркін, в минулому співвласник мережі салонів стільникового зв'язку "Евросеть", зараз займається політичною діяльністю і отримує фінансування з України.

"Батьківщина визнала мене людиною. Дякую. Пишаюся. Постараюся виправдати", – прокоментував Чичваркін рішення Мін'юсту РФ у Instagram.

Крім того, список "іноземних агентів" поповнили ще шість осіб – журналісти Олег Кашин і Олексій Пивоваров, історик Михайло Соколов, художниця Юлія Цвєткова, політолог Микола Петров і активістка Ірина Данилович.

Зазначимо, що реєстр "іноземних агентів" з'явився в Росії 10 років тому – в 2012 році. З тих пір в нього були внесені близько 450 організацій і фізичних осіб.

Нагадаємо, Чичваркін заявив, що Росія стане вільною тільки після смерті президента РФ Володимира Путіна. Він також підкреслив, що цієї події чекають багато.

Ми також писали про те, в Росії політичних емігрантів Гаррі Каспарова і Михайла Ходорковського внесли до списку "іноземних агентів".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.