Міносвіти звернулося до батьків, вчителів та учнів: пропонують долучитися до нового проєкту

Міністерство освіти та науки опублікувало звернення до українців і запропоновало взяти участь у новому проєкті, запуск якого планується вже найближчим часом. Насамперед це стосується небайдужих батьків, учнів, працівників шкіл та освітніх закладів, але пропозиція буде цікава і представникам бізнесу, яким пропонується співпраця.

Як зазначається у зверненні на сайті МОН, громадянам пропонують взяти участь у пілотному запуску та масштабуванні застосунка "Мрія". Дорослі та діти можуть заповнити форму і надіслати свої побажання щодо роботи застосунку, тим самим долучившись до його створення.

Щоб пройти опитування, слід зайти на офіційні сторінки "Мрії" у соцмережах:

"Мрія" – це застосунок, який сприятиме трансформації української освіти. Його ідея – забезпечити рівний доступ до знань кожному українцю та допомогти мільйонам дітей і дорослих стати тими, ким вони справді хочуть", – пояснили представники Міносвіти.

Цифровий проєкт "Мрія" розробило Міністерство цифрової трансформації на базі Дії. Про його відкриття ще на початку вересня повідомляв президент Володимир Зеленський. За його словами, "Мрія" дасть змогу учням розкривати свій потенціал, а батькам знати, чи перебуває дитина в безпеці.

Крім того, очікується, що після запуску проєкту значно зменшиться навантаження на вчителів, які зможуть приділяти менше уваги заповненню папірців, натомість більше часу приділяти навчальному процесу.

Джерело: 5692.com.ua