Мінагрополітики: після запуску ринку ОТГ не зможуть продавати землю

Об'єднані територіальні громади не зможуть продавати землю після запуску ринку в Україні. Вони зможуть її лише здавати в оренду.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Він зазначив, що нарешті земля повернута громадам.

"Земля повернута громадам. Вони є суб'єктами, які встановлюють контроль, в тому числі в питанні земельних податків. Громади сьогодні стають суб'єктом, які мають відповідальність за комунальну землю", – сказав Лещенко.

Водночас він зазначив, що парламентом були внесені запобіжники, які говорять ро те, що земля державної та комунальної власності не є об'єктом купівлі-продажу громадами.

"Громади можуть лише здавати землю в оренду через електронні аукціони", – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що в Україні набрав чинності закон, що дозволяє землю, що розташована за межами населених пунктів у комунальну власність.

Війна проти олігархів – основна тема нового випуску "Свободи слова Савіка Шустера". Гості і експерти у прямому ефірі розповідають, скільки в Україні всього олігархів, а також про те, хто зможе придбати паї з 1 липня (після відкриття ринку землі).

Про це все і не тільки розповідають секретар РНБО Олексій Данілов, міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов та інші компетентні експерти.

Нагадаємо, що у попередньому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" нардеп Власенко висловив нерозуміння того, за якими будуть визначати олігархів.

Також у випуску пасажир Ryanair розповів, що відбувалося в літаку, який примусово посадили в аеропорту Мінська через нібито закладену бомбу на борту, після чого було затримано білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Окрім того, Олексій Данілов прокоментував ситуацію навколо примусової посадки пасажирського літака в аеропорту Мінська.

У тому ж випуску депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс прокоментував зближення Росії та Білорусі, а також розповів про загрози для України.

Крім того, стало відомо, що кияни думають про обшуки в Київській адміністрації. А ще мешканці столиці відповіли на питання: "Кампанія, яка йде зараз проти мера Києва – це боротьба з корупцією в Києві чи політична боротьба проти Кличка?".