Маск пообіцяв розблокувати Трампа в Twitter

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що розблокує аккаунт колишнього президента США Дональда Трампа в Twitter. Підприємець додав, що такі заборони підривають довіру до соцмережі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

"Я вважаю, що блокування Дональда Трампа було неправильним. Я думаю, що це було помилкою, тому що це відштовхнуло більшу частину прихильників колишнього президента", – цитує газета заяву Маска.

Підприємець додав, що блокування аккаунта Трампа було "морально поганим рішенням". За його словами, постійні заборони підривають довіру до Twitter.

"Якщо є неправильні і погані твіти, їх слід або видалити, або зробити невидимими, і призупинення – тимчасове призупинення – доречна, але не назавжди", – уточнив Маск.

Нагадаємо, в січні 2021 року керівництво компанії Twitter назавжди заблокувала акаунт Трампа. Аналогічні рішення прийняли платформа YouTube, соціальні мережі Facebook і Instagram.

Причиною блокування акаунтів Трампа стало відео зі зверненням до своїх прихильників через заворушення на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні. Колишній президент закликав їх розійтися, але водночас заявив про нібито вкрадені вибори.

Зазначимо, наприкінці квітня Ілон Маск завершив операцію з придбання Twitter за 44 млрд доларів. На початку травня стало відомо про те, що підприємець тимчасово займе пост гендиректора соцмережі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.