Маск пообіцяв по 1 млн доларів за підтримку його петиції. Це схоже на підкуп виборців

Мільярдер Ілон Маск пообіцяв щодня виплачувати 1 млн доларів випадковій людині за підтримку його петиції. Така "акція" буде до виборів президента США, а експерти вважають, що це схоже на підкуп виборців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Як пише видання, під час виступу в Гаррісбурзі (штат Пенсільванія) Маск закликав людей підтримати петицію America PAC про зобов'язання підтримувати право на свободу слова та право володіння зброєю. Крім того, він вручив перший чек на 1 млн доларів.

Американські експерти вважають, що напередодні президентських виборів це схоже на підкуп виборців (враховуючи факт, що Маск публічно підтримав кандидата Дональда Трампа). Проте дійти згоди, чи так це, не можуть.

У довіднику Міністерства юстиції США щодо виборчих злочинів зазначено, що платити виборцям з метою стимулювання чи надання винагороди за голосування або реєстрацію є злочином. Заборона охоплює не лише грошові виплати, але й будь-які матеріальні речі, що мають грошову цінність. Зокрема алкоголь, лотерейні квитки чи соціальну допомогу. За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі.

Також видання додало, що в обліковому записі America PAC на X зазначено, що пропозиція щодо 1 млн доларів доступна для зареєстрованих виборців Пенсильванії, які підпишуть петицію. До цього організація опублікувала пропозицію в розмірі 100 доларів для виборців із Пенсильванії, які підписали петицію, і 47 доларів для виборців з інших штатів, які вагаються. Зокрема, Мічигану й Вісконсину.

Нагадаємо, 6 жовтня 2024 року Ілон Маск вийшов на сцену до Дональда Трампа на його мітинг у Батлері і заявив, що колишній президент США знову має стати президентом, щоб зберегти демократію в Америці.

Днями ми також писали, що за три місяці Маск виділив близько 75 млн доларів своїй групі підтримки Дональда Трампа. Це зі свого боку підкреслює вирішальну роль мільярдера для кандидата від Республіканської партії перед президентськими виборами 5 листопада.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.