Лукашенко вкинув “інсайд” від спецслужб: Білорусь “може стати місцем ескалації”

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нафантазував, що його країна може стати місцем ескалації війни України з Росією. Таку ймовірність нібито припускають на Заході.

Як повідомляє РБК-Україна, заяву диктатора наводить "Зеркало".

Лукашенко під час свого виступу на концерті до Дня єдності похвалився, що спецслужби Білорусі "дізналися про зміст" закритої частини переговорів білоруських демократичних сил і посадових осіб США.

Диктатор стверджує, що представники США під час "секретної зустрічі" нібито розповіли про очікування суттєвої ескалації війни між Україною та Росією на фронті.

"Я хочу, щоб це почули і росіяни. Ми до них поки що не доводили цю інформацію. Західні спецслужби говорять про Білорусь як про можливе місце ескалації", – додав він.

Як запевняє Лукашенко, Україна нібито може атакувати прикордонну інфраструктуру Білорусі у відповідь на прольоти російських дронів над білоруською територією.

"Тобто американці вказали Києву, якщо складуться обставини, атакувати нашу інфраструктуру на південному кордоні. Причина – російські безпілотники літають над… поряд з територією Білорусі", – нафантазував диктатор.

Він також поскаржився, що як Україна, так і Росія погано керують своїми дронами, оскільки вони залітають на територію Білорусі.

Що передувало

Нагадаємо, останнім часом у повітряний простір Білорусі вже неодноразово залітали російські дрони-камікадзе "Шахед".

Як зазначав представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, таку інформацію влада Білорусі намагається замовчувати.

Водночас, вкиди про порушення повітряного простору Білорусі українськими безпілотниками поширював сам Лукашенко.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.