Лікарні Кам’янського підготувались до роботи в екстремальних умовах воєнного часу

У Камʼянському повністю реконструюють три базові медичні заклади міста (колишня 7-ма, 9-та, та МЛШМД).

Наразі всі лікарні, про які йде мова, обладнані потужними генераторами, щоб надання медичних послуг не зупинялося за відсутності електрики. Місто вже закупило необхідні для їхньої роботи паливно-мастильні матеріали, виконані ремонти деяких відділень. Крім того, у МЛШМД та 9-й лікарні обладнані пункти незламності, де мешканці зможуть перебувати у важкі часи.

Реконструкція стала можливою, адже місто виграло конкурс на фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку. 

Про це розповів Андрій Білоусов:

«Сьогодні перевірив лікарні нашого міста, на предмет готовності до роботи у новому осінньо-зимовому періоді. Всі роботи їдуть згідно з графіком, медичні заклади забезпечені генераторами, запасами паливно-мастильних матеріалів.  За останні роки ми провели великий обсяг робіт з ремонтів наших відділень, а тепер виграли конкурс на отримання коштів ЄІБ, на повну реконструкцію всіх корпусів, благоустрій територій біля них, та ремонт тих відділень, що залишились. Зараз триває процес підготовки документів. Завдяки цій роботі всі наші базові лікарні пройдуть повну реконструкцію з утепленням фасадів, заміною вікон, та іншого. Тобто, будуть мати сучасний вигляд. Зараз тут лікуються багато мешканців і переселенців, та наші захисники., тому для нас медицина завжди була і залишається в пріоритеті», – повідомив міський голова.  

Як повідомила заступниця мера Наталія Ктітарева, пункти незламності, за необхідності, будуть працювати у 9-й міський лікарні та лікарні швидкої медичної допомоги. 

«На сьогодні всі наші лікувальні заклади забезпечені джерелами живлення, щоб надавати неперервну медичну допомогу. Маємо надію, що зима пройде без відключень світла, але, якщо це станеться, наша медична галузь готова. Хвороби та народження дітей, нажаль, не обирають час і місце», – підкреслила Наталія Ктітарева.