“Купуй українське”: в Мінекономіки розповіли, за придбання яких товарів виплачуватимуть 10 відсотків кешбеку

В Україні працюють над запровадженням державної програми "Купуй українське", в межах якої покупцям повертатимуть частину грошей за придбання товарів вітчизняного виробництва. Коли запрацює проєкт та яким буде кешбек, розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

За словами очільниці Мінекономіки, ініціатива покликана підтримати економіку України в складні часи, а також надати їй можливість розвиватися.

Обирати українське – означає давати роботу тисячам людей, підтримувати розвиток регіонів та економіку. Розраховуємо, що програма стартує з вересня. Плануємо поширити її дію на продовольчі і непродовольчі товари українського виробництва. Сподіваємося до кінця липня доопрацювати необхідний нормативний документ, – сказала чиновниця.

Юлія Свириденко зазначила, що на зустрічі з економістами та аналітиками, яку провели минулого тижня, обговорювали розрахунки макроекономічного впливу від впровадження програми. Крім того, фахівці оцінили, як вона може змінити поведінку громадян, зростання їхньої прихильності до купівлі продукції, виробленої в Україні. Для напрацювання спільного бачення з бізнесом та експертним середовищем проведуть додаткові зустрічі.

Поки що обговорюємо ідею кешбеку до 10% вартості українських товарів, але дискусії стосовно параметрів тривають, – підкреслила міністерка економіки.

Також очільниця відомства розповіла про ключові напрями комплексної політики "Зроблено в Україні". Це розвиток українського виробництва, залучення інвестицій та стимулювання несировинного експорту. За її словами, процес є за всіма напрямками, оскільки програми посилюють одна одну.

У регіонах відкриваються офіси "Зроблено в Україні". Так, на даний момент їх вже 14 – в Обухові, Вінниці, Дніпрі, Львові, Кривому Розі, Чернівцях, Кам’янці-Подільському, Чернігові, Сумах, Хмельницькому, Житомирі, Полтаві, Одесі та Ужгороді.

Джерело: 5692.com.ua