Крымского татарина удерживают в СИЗО оккупированного Симферополя в нечеловеческих условиях

В окупованому Криму релігійного діяча Раїфа Февзієва, незаконно заарештованого 17 серпня, утримують в СІЗО Сімферополя у нелюдських умовах та під постійним відеонаглядом.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на повідомлення країнського омбудсмена Людмили Денісової в Facebook.

"У камері площею 11 квадратних метрів перебуває 8 осіб, за наявності лише 6 спальних місць. Серед утримуваних – особа з психічними розладами, що становить загрозу життю Раїфа Февзієва та інших його співкамерників", – повідомила Денисова.

За її словами, такі умови тримання та бездіяльність керівництва СІЗО порушують права Раїфа Февзієва на життя, належні умови утримання та на повагу до приватного життя, закріплені статтями 2, 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також пунктами 10 та 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН.

Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити заходів щодо відновлення прав Раїфа Февзієва.

Нагадаємо, що незаконно засудженому Росією українцю Геннадію Лимешку примусово зробили щеплення від коронавірус вакциною, що не визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я.