Кожен п’ятий-десантник, тільки троє з Москви. Що відомо про втрати армії РФ в Україні

Російська влада засекретила втрати своєї армії в Україні. При цьому в Росії щодня ховають загиблих в ході бойових дій. На підставі відкритих джерел BBC з'ясувала, що велика частина з них – це жителі депресивних регіонів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Проведений виданням аналіз дозволив дізнатися імена 2336 російських військових, загиблих в Україні. За його даними, про втрати повідомили Всі федеральні округи Росії. При цьому велика частина припадає на вихідців з депресивних або напівдепресивних регіонів.

Найчастіше про втрати повідомляє влада Дагестану – 146 і Бурятії -105 загиблих. У Москві, жителі якої складають близько 9% населення Росії, відомо про трьох загиблих.

Крім того, труни із загиблими в Україні російськими військовими приходять не тільки в російські регіони, але країни колишнього СРСР. Так, відомо про чотирьох солдатів, яких поховали в Таджикистані, двох – в Киргизстані і трьох – в окупованій Південній Осетії.

Десантники і "добровольці" – що відомо про втрати армії РФ

Як зазначає BBC, з початку травня в регіональних ЗМІ Росії стали з'являтися повідомлення про загиблих в Україні так званих "добровольців". Вони воюють окремо від офіційних частин армії РФ. За останні 10 днів видання виявило публікації про загибель 16 росіян.

Вивчаючи список підтверджених російських втрат в Україні, видання зауважило, що кожен п'ятий загиблий (20%) служив у повітряно-десантних військах. Ще 18% припадає на мотострілків.

Експерти відзначають, що високі втрати серед десантників і мотострілків можуть бути пов'язані з проблемами в забезпеченні російських військових аптечками і погано налагодженою евакуацією поранених.

За даними Генштабу збройних сил України на ранок 13 травня, з початку війни Росія втратила вбитими майже 27 тисяч осіб. При цьому в Міноборони РФ останній раз повідомило про загиблих 25 березня. Тоді у відомстві заявили про загибель 1351 військовослужбовця.

Нагадаємо, з початку війни в Україні Володимир Путін підписав рекордну кількість секретних указів за останні 20 років. Ними, серед іншого, нагороджують загиблих військових.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.