Костюк помстилася за співвітчизницю у парному розряді Australian Open

Українська тенісистка Марта Костюк у дуеті з полькою Катаржиною Кавою здолала перше коло змагань Відкритого чемпіонату Австралії у парах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Australian Open, 1-й раунд, парний розряд, жінки

Кава/Костюк – Марія/Рус – 2:0 (6:0, 6:2)

Українсько-польський союз у стартовому раунді здолав пару німкені Татьяни Марії та Аранчі Рус із Нідерландів. Остання напередодні сенсаційно вибила українку Ангеліну Калініну в першому колі одиночного розряду. Кава і Костюк розібралися за 60 хвилин.

Перший сет пройшов за повного домінування пари українки та польки. Вони надупевнено грали на власних подачах і блискавично оформили три брейки. Як наслідок, Марії та Рус вдалося повісити "бублик" за приголомшливі 22 хвилини.

Трохи опирався німецько-нідерландський дует у другій партії. До п'ятого гейму вони навіть встигли обмінятися брейками з Костюк і Кавою. Утім, рівна гра на корті тривала недовго. Українка з полькою виграли 4 гейми поспіль, зокрема двічі взявши пункти на подачах опоненток, і закрили сет і матч на власну користь.

У наступному колі на Каву з Костюк чекатиме значно серйозніше випробування. Їхні суперниці визначаться в протистоянні перших сіяних американок Корі Гауфф і Джессіки Пегули з француженками Кларою Бюрель і Діан Паррі. Цей поєдинок запланований на 18 січня.

До слова, раніше пригадали найзнаковіші виступи українських тенісистів на Australian Open.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.