Кораблі і винищувачі. НАТО посилює присутність у Східній Європі через Росію

Північноатлантичний альянс (НАТО) посилює присутність у країнах Східної Європи через дії Російської Федерації з нарощування військ біля українського кордону. Зокрема, будуть перекинуті військові кораблі та винищувачі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт НАТО.

Повідомляється, що країни НАТО переводять сили у стан бойової готовності та перекидають додаткові кораблі та винищувачі до країн Східної Європи. Заходи спрямовані на зміцнення союзників на тлі нарощування військової присутності Росії в Україні та біля неї.

Зокрема, Данія направить фрегат у Балтійське море та чотири винищувачі F-16 для підтримки місії НАТО в Литві. Іспанія також направить кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.

Франція готова направити війська до Румунії, Нідерланди у квітні відправлять до Болгарії два винищувачі F-35, а також переведуть один корабель та наземні підрозділи до резерву сил реагування НАТО. США також дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення військової присутності у східній частині альянсу.

"Я вітаю союзників, які надають додаткові сили в НАТО. НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу. Ми завжди будемо реагувати на будь-яке погіршення нашого безпекового середовища, в тому числі шляхом зміцнення нашого середовища. колективної оборони", – заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.