Коли весняні канікули у 2024: дата початку і тривалість відпочинку в українських школах

Уже понад два роки українські школярі змушені навчатися у складних умовах повномасштабної війни. Через агресію російських загарбників тривалість навчального року змінилася, дещо зсунувся графік канікул. Коли розпочнуться весняні канікули в Україні, пишуть Vikna.

Коли будуть весняні канікули в Україні

Навчальний рік 2023-2024 в українських школах розпочався 1 вересня 2023 і триватиме до 28 червня 2024 – на місяць довше, ніж зазвичай. Таке рішення щодо тривалості навчання було ухвалено для того, щоб надати дітям можливість здобути всі знання, які могли пропустити через ворожі обстріли, відсутність світла та тепла в начальних закладах.

При цьому графік навчання та канікул кожна школа та міська адміністрація можуть встановлювати самостійно.

Міносвіти затвердило орієнтовні дати канікул для школярів ще на початку навчального року. Відповідно до нього, весняні канікули 2024 заплановані на період з 25 по 31 березня 2024 року включно. Тобто, весняний відпочинок триватиме 7 днів.

Коли саме підуть на канікули школярі, які навчаються у приватних закладах, варто дізнатися в адміністрації, оскільки дати у державних і приватних школах можуть відрізнятися.

Останні дзвоники у школярів, за планом, мають відбутися 31 травня.

Джерело: 5692.com.ua