КНДР запустила ракету-носій: в Сеулі оголосили повітряну тривогу

В Японії та Південній Кореї оголосили повітряну тривогу після того як КНДР запустила космічну ракету-носій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

КНДР заявила, що запущена ракета є носієм військового супутника, який вони планували вивести на орбіту в період з 31 травня по 11 червня. Невідомо, чи вивела супутник саме ця ракета чи вона була випробувальною.

В Сеулі після запуску оголосили повітряну тривогу і закликали громадян готуватись до можливої евакуації. Однак пізніше міністерство внутрішніх справ заявило, що попередження було надіслано помилково.

Про небезпеку повідомляли і в південній префектурі японської Окінави. Згодом було підтверджено, що ракета не пролітала над територією Японії.

"Запуск супутника Північною Кореєю є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють країні використовувати балістичні технології, оскільки вони розглядаються як прикриття ракетних випробувань", – зазначає видання.

Запуск супутника КНДР

КНДР заявляла, що планують запустити свій військовий розвідувальний супутник в період з 31 травня по 11 червня. На це у Японії заявили, що готові збити будь-яку ракету, яка зайде в повітряний простір країни.

В США заявила, що запуск супутника порушить міжнародні санкціїї, що забороняють КНДР використовувати будь-які технології балістичних ракет. Держдеп США зазначив, що Америка вдасться до необхідних заходів, щоб притягнути Північну Корею до відповідальності.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram .