Кінець жовтня принесе сюрпризи. Синоптики дали прогноз на новий робочий тиждень в Україні

На новому робочому тижні в Україні задощить. У той же час, заморозків, навіть нічних, не буде, погода буде конфортною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укргідрометцентр".

Понеділок, 28 жовтня

Початок робочого тижня в Україні буде дощовим. У понеділок, 28 жовтня, невеликі дощі пройдуть у всіх регіонах України без виключення. Нічних заморозків не буде, вночі скрізь можливі "хороші плюси".

Найхолодніше вночі буде на сході, у Луганській області, в межах +3…+5 градусів. Найтепліше вночі буде в кількох областях – на півдні та в центрі, в межах +7…+9 градусів.

Вдень у більшості регіонів буде в межах +15…+17. Найхолодніше вдень буде:

  • у Харківській, Донецькій областях +12…+14 градусів;
  • у Луганській області – +11…+13.

Погода в Україні 28 жовтня (meteo.gov.ua)

Вівторок, 29 жовтня

У вівторок, 29 жовтня, дощі продовжуватимуть поливати всю територію України. При цьому нічні температури продовжать триматися зі знаком "плюс".

У той же час у більшості регіонів вночі буде в межах +6..+8 градусів. Найтепліше вночі буде у Миколаївській області, в межах +9…+11 градусів.

Денні температури втратять кілька градусів. Найтепліше буде на півдні та в Запорізькій області +15…+17 градусів. На решті території температура вдень буде відчутно нижчою, у більшості регіонів +12…+14 градусів.

Найхолодніше вдень буде у Луганській області +11…+13. Відзначатиметься температура вдень і в Закарпатській області – +13…+15 градусів.

Погода в Україні 29 жовтня (meteo.gov.ua)

Середа, 30 жовтня

У середу, 30 жовтня, дощі зникнуть з території України за винятком західних областей. Опади пройдуть:

  • у Львівській, Тернопільській,
  • у Волинській, Рівненській;
  • у Житомирській, Хмельницькій.

Вночі заморозків не буде. Найтепліше вночі буде на заході – у Волинській, Львівській, Тернопільській областях +6…+8 градусів. Найхолодніше вночі буде у прикордонній смузі від Житомирської до Запорізької областей. А саме:

  • у Житомирській, Чернігівській, Донецькій, Кіровоградській, Черкаській, +3…+5 градусів;
  • у Харківській, Полтавській, Сумській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, +2..+4.

Вдень температура буде досить різноманітною. Найтепліше буде у Криму, на Закарпатті та в Миколаївській області +13…+15 градусів. Найхолодніше вдень буде у Сумській, Харківській, Луганській областях – +9…+11 градусів.

Погода в Україні 30 жовтня (meteo.gov.ua)

Четвер, 31 жовтня

У четвер, 31 жовтня, дощі в Україні пройдуть скрізь, окрім південних регіонів. "Плюсові" нічні температури продовжуватимуть триматися повсюдно.

Найхолодніше вночі буде на сході, на північному сході з переходом на області, розташовані ближче до центру, в межах +2…+4 градусів. А саме:

  • у Донецькій, Харківській;
  • у Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській.

Найтепліше вночі буде на заході – у Львівській, Волинській, Житомирській, Тернопільській областях до +8, а у Києві навіть до +9.

Вдень найхолодніше буде, наприклад, у Сумській області – +7…+9 градусів, а найтепліше – у Миколаївській області, у Криму та на Закарпатті – +13…+15.

Погода в Україні 31 жовтня (meteo.gov.ua)

П'ятниця, 1 листопада

У п'ятницю, 1 листопада, опади ймовірні на заході, у Житомирській, Хмельницькій, Чернігівській, Сумській, Київській областях та у Києві.

Вночі буде достатньо тепло, у більшості регіонів збережуться впевнені "плюси". Найтепліше вночі буде, наприклад, на півдні, до +7 градусів. Найхолодніше вночі буде на Харківщині – +2…+4.

Вдень у більшості регіонів буде +11…+13 градусів. Найтепліше – на півдні та в Запорізькій області, до +16. Найхолодніше вдень буде на Луганщині, в межах +9…+11.

Погода в Україні 1 листопада (meteo.gov.ua)

Похолодання в Україні у листопаді

Вересень та жовтень 2024 виявилися досить теплими, як для осені в Україні. Раніше про це попереджали синоптики.

При цьому синоптики поки що обережні з прогнозом на листопад і розповідають про погоду лише на перші дні останнього місяця осені. Зокрема, синоптик попередила про похолодання в Україні в перші дні листопада.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.