Кімнатні рослини в’януть від спеки: як виправити ситуацію

Спекотна погода може негативно позначитися на кімнатних рослинах. Щоб вони залишалися здоровими і красивими, необхідно забезпечити їм правильний догляд. Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете допомогти своїм зеленим вихованцям пережити спеку.

Полив

У спекотну погоду рослини потребують більше води. Поливайте їх рано вранці або пізно ввечері, щоб вода встигла вбратися і не випарувалася швидко. Слідкуйте за рівнем вологості ґрунту й уникайте пересихання.

Зволоження повітря

Сухе повітря у спеку шкідливе для рослин. Обприскуйте листя водою з пульверизатора або використовуйте зволожувач повітря. Можна також розставити навколо рослин ємності з водою, щоб підвищити вологість.

Захист від прямих сонячних променів

Уникайте розміщення рослин під прямими сонячними променями, особливо в полуденний час. Переставте їх на більш тінисті місця або використовуйте жалюзі та штори для створення розсіяного світла.

Регулярне провітрювання

Провітрюйте приміщення, щоб забезпечити приплив свіжого повітря. Це допоможе знизити температуру і поліпшити циркуляцію повітря, що корисно для рослин.

Живлення рослин

У спеку рослинам потрібно більше поживних речовин. Підгодовуйте їх добривами, але не перестарайтеся. Використовуйте комплексні добрива, призначені для кімнатних рослин.

Перевірка стану рослин

Регулярно оглядайте рослини на предмет пошкоджень і хвороб. Спека може послабити їх, роблячи більш уразливими для шкідників та інфекцій. За необхідності вживіть заходів для лікування.

Джерело: 5692.com.ua