Кешбек від держави: як українцям повертатимуть гроші за купівлю вітчизняних товарів

Нещодавно президент України Володимир Зеленський анонсував програму "Купуй українське". Передбачається, що за купівлю вітчизняної продукції та оплату послуг українці отримуватимуть кешбек, – тобто частина витрачених коштів повертатиметься.

За яким алгоритмом це відбуватиметься та на що дозволять витрачати кешбек, пояснила заступниця міністра економіки Надія Бігун, пише БізнесЦензор.

Як покупцям українських товарів нараховуватимуть кешбек

За словами заступниці міністра, принцип нарахування коштів аналогічний отриманню "ковідної тисячі" – коли українці отримували виплату за вакцинацію, а також програмам "Єпідтримка" та "єВідновлення".

Гроші нараховуватимуться на спеціальну картку, а витратити їх можна буде на чітко визначене коло позицій – виключно на товари українських виробників.

Кешбек нараховуватимуть, коли ти купуєш в роздрібних точках продажу товари "Зроблено в Україні". Кешбек акумулюватиметься на спеціальну картку, ці кошти можна буде витратити на такі ж товари від українських виробників. Так кожен із нас відчуватиме свій конкретний вплив на економіку, – розповіла Надія Бігун.

Картку для нарахування кешбеку потрібно буде оформити в одному з банків-партнерів. Поки що невідомо, який відсоток від купівлі товарів під брендом "Зроблено в Україні" буде повертатися. Але, за словами заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми, "цифра дуже достойна".

Ростислав Шурма розповів, що програма кешбеку вже розроблена на 100%, але її ще потрібно погодити з міжнародними партнерами. Очікується, що державний кешбек запрацює цього року.

Метою реалізації програми, як раніше зазначав Володимир Зеленський, є підтримка українського бізнесу та економіки загалом.

Щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні, – пояснив президент.

Джерело: 5692.com.ua