Кам’янчани висловилися проти шкідливого виробництва

Активну громадськість Кам’янського сколихнула інформація про заплановане організації на території міста ТОВ «Рокобан» виробництва з переробки шкідливих відходів. На території, що колись ПАТ «ДніпроАзот» площею1,5 га новоутворена організація планує переробляти до 40 000т відходів протягом року. При цьому у роботі самого підприємства плануються відходи, що передаватимуться для повторного використання, утилізації, знешкодження організаціям, що мають відповідні дозвільні документи. Водночас, виробництво планує зберігати відходи на території підприємства у спеціально відведених для цього місцях. Зливові та госпфекальні води, що утворюватимуться в результаті погодних змін та господарських потреб, направлятимуться в каналізаційну мережу ПАТ «ДніпроАзот». 

Навіть така коротка інформація про можливе  у майбутньому виробництво не може лишати спокійними мешканців прилеглих територій міста, що має задавнені екологічні проблеми. Тож, природно, що петиція про недопущення відкриття переробки шкідливих відходів на території Південного району Кам’янського лише за 13 днів набрала 357 голосів при потрібних для розгляду петиції міською владою 250 голосів. 

Водночас, збережемо оптимізм у цьому питанні, бо Кам’янське у минулому має досвід, коли громадська позиція вплинула на рішення про розміщення в місті шкідливого виробництва. Приміром, років 10 тому в промисловій зоні того ж «ДніпроАзоту» були спроби побудувати шкідливе виробництво монометіланіліну. Тоді громадськість на обговоренні апелювала до нездатності посадовців забезпечити контроль за виконанням технології виробництва. І міська влада прислухалась до громади – не дозволила будівництво.

Широке обговорення зазначеного проекту продовжиться до 23 січня. 

А громадські слухання цього питання розпочнуться об 11 годині в ПК «Хімік» по вул. Чорновола, 67. Учасникам слухань треба мати при собі паспорт.