Кабмін виділив з COVID-фонду 800 млн гривень на доплати структурам МВС

Уряд виділило з "ковидного фонду" 800 млн гривень на доплати співробітникам структур Міністерства внутрішніх справ. Відповідну постанову Кабміну затвердили на додатковому засіданні.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України №588 від 9 червня, опублікованому на "Урядовому порталі".

У документі наголошується, що апарату МВС виділяється 71,599 млн гривень для доплат медичним працівникам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління відомства, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання COVID-19.

Державній прикордонній службі -3 0,8 млн гривень – "для доплат військовослужбовцям, які забезпечують життєдіяльність населення" на період дії карантину, встановленого урядом, а також – медпрацівникам закладів охорони здоров'я, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання COVID 19.

Нацгвардії виділяється 1,66 млн гривень на доплати військовослужбовцям, які забезпечують життєдіяльність населення на період дії карантину.

Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) – 1,7 млн гривень для доплат рядовому і начальницькому складу, який забезпечує життєдіяльність населення на період дії карантину.

Національній поліції України виділено 67 926 1000 гривень. Гроші підуть на доплати співробітникам Нацполіції, які забезпечують життєдіяльність населення на період дії карантину.

Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії " Голос "Інна Совсун повідомила, що уряд на додатковому засіданні 9 червня розгляне пропозицію виділити 800 млн гривень з" ковидного фонду " на доплати співробітникам структур МВС.

Як писало РБК-Україна, раніше Кабінет Міністрів планував виділити Міністерству соціальної політики 9,741 млрд гривень з Фонду боротьби з СОVID-19.