Кабмін підтримав створення Сил безпілотних систем в Україні

Кабінет міністрів України підтримав проєкт указу президента про створення окремого роду військ у ЗСУ – Сил безпілотних систем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Умєрова.

"Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі. Для реалізації цієї ініціативи, Міністерство оборони підготує та внесе на засідання Уряду відповідний проєкт Закону України", – написав Умєров.

За словами Умєрова, створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню обороноздатності українських військових на фронті.

Новий рід військ

Раніше Зеленський доручив Кабміну та Генштабу опрацювати питання створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

"За результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони України", – йдеться в указі президента.

Трохи пізніше в Міноборони пояснили, для чого потрібен новий рід військ. Також колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що Сили безпілотних систем при ЗСУ неодмінно будуть виконувати свою функцію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.