Ізраїль заявив, що ХАМАС втратив контроль над північною Газою

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявляє, що ХАМАС втратив контроль над північної частиною Гази. Близько 50 тисяч жителів районі нібито перейшли на південну сторону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що керівництво ХАМАСу не виходить на зв'язок, а місцеві, які прямували на південь нібито розуміли, що бойовики втратили контроль.

Він також зазначив, що армія Ізраїлю завдала значної шкоди повітряним і морським силам ХАМАС, а також захопили близько 700 снарядів до РПГ, які використовувались бойовиками.

"Ми продовжуємо поглиблювати наступ на місто Газа і руйнуємо шахти тунелів, що прилягають до цивільних об'єктів", – сказав Хагарі.

Війна в Ізраїлі

На початку жовтня бойовики ХАМАС розпочали масштабне вторгнення до Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів. У відповідь Ізраїль оголосив військову операцію проти бойовиків "Залізні мечі".

У її рамках ЦАХАЛ розширив наземну операцію у Секторі Газа. У регіон було введено війська та техніка.

За даними ЗМІ, це сталося після того, як переговори між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення заручників зайшли в глухий кут.

Спікер армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що сили ЦАХАЛу повністю оточили місто Газа, при цьому про припинення вогню не йдеться.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.