Ізраїль оголосив про завершення операції проти Ірану

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Усі літаки благополучно повернулися до Ізраїлю.

Удари завдавали кількома хвилями протягом кількох годин у різних районах Ірану.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що ударів було завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.

Крім того, військові заявляють, що ці удари надали ВПС Ізраїлю "ширшу свободу дій у повітрі в Ірані" і що вони мають широкий вибір цілей, які вони можуть вразити в ході майбутніх операцій, якщо це буде потрібно.

Збитки, завдані ударами, будуть визначені згодом, заявляють в Армії оборони Ізраїлю, додавши, що Іран заплатив ціну за свої атаки на Ізраїль.

Після завершення ізраїльських ударів по Ірану офіційний представник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі у заяві англійською мовою попередив, що якщо Іран "зробить помилку", пішовши на подальшу ескалацію, Ізраїль відповість.

Іран заявляє, що його система ППО успішно відбила атаки Ізраїлю, однак деяким об'єктам було завдано «обмежених збитків».

У заяві іранської протиповітряної оборони йдеться, що Ізраїль атакував військові об'єкти у провінціях Тегеран, Хузестан та Ілам.

Відповідь Ізраїлю на іранську атаку 1 жовтня

Нагадаємо, у суботу, 26 жовтня, Ізраїль завдав удару по цілям в Ірані у відповідь на масовану атаку балістичними ракетами проти Ізраїлю на початку жовтня. Повідомлялося про серії вибухів у Тегерані та інших містах. ЦАХАЛ офіційно підтвердив інформацію про атаку, заявивши, що завдаються "точні удари" по іранських військових цілях.

Іран та Ірак закрили свій повітряний простір.

За даними ізраїльського 12 каналу, перша хвиля ізраїльських авіаударів по території Ірану була спрямована на об'єкти ракетного виробництва та протиповітряної оборони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.