Івано-Франківськ вимагає від Ради і Зеленського заборонити УПЦ Московського патріархату

Міська рада Івано-Франківська вимагає заборонити Українську православну церкву (УПЦ) Московського патріархату. Відповідні звернення направлені Верховній раді та президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook мера Івано-Франківська Руслана Марцінків.

"На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради звернулися до президента України та голови ВРУ з вимогою припинити діяльність УПЦ (МП) в Україні", – зазначив він.

У зверненні йдеться, що так звані "гоніння" церкви Московського патріархату стали однією з офіційних причин Москви для вторгнення в Україну, проте вже 16 єпископів відмовилися поминати патріарха РПЦ Кирила і прагнуть незалежності.

"Сьогодні у визначальний період своєї історії українська держава повинна ствердно і послідовно стояти на своєму захисті. Всі державні установи, як і Збройні сили України, повинні захищати суверенітет України. Росія відчайдушно намагається зберегти цю свою область впливу на голови і душі українців і зберегти важливого руйнівного агента на території України. Ми вважаємо, що саме зараз настав час, щоб зупинити ворожу діяльність Російської православної церкви на території України", – йдеться в документі.

Також депутати нагадали, що в Раді зареєстрованио законопроект №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що священики УПЦ Московського патріархату вимагають скликати міжнародний церковний трибунал для предстоятеля РПЦ Кирила.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.