Інших немає. Названо єдиного кандидата на посаду глави МВФ

Чинна директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на посаду голови МВФ на наступний термін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Виконавчої ради МВФ.

"Період подання кандидатур на посаду наступного директора-розпорядника завершився в середу, 3 квітня 2024 року. Було висунуто одного кандидата, нинішню директорку-розпорядницю МВФ Крісталіну Георгієву", – йдеться у заяві.

У МВФ додали, що виконавча рада діятиме відповідно до процедури, описаної в повідомленні про початок процесу відбору кандидатів на посаду глави МВФ 13 березня.

"Метою виконавчої ради є якомога швидше завершення цього процесу, не пізніше кінця квітня 2024 року", – зауважили в фонді.

Георгієва на посаді глави МВФ

Економіст з Болгарії Георгієва – друга жінка, яка очолила МВФ, і перша людина з країни з ринковою економікою, що розвивається.

70-річна Георгієва, яка називає себе "вічним оптимістом", пережила величезні потрясіння у світовій економіці – від спалаху пандемії COVID-19 всього через кілька місяців після того, як вона вступила на посаду, до російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Вона зосереджена на зміцненні перспектив середньострокового зростання, яке відстає від історичних рівнів, вирішенні поточних проблем із суверенним боргом та керівництві МВФ через складну модернізацію квот.

Вона відіграла важливу роль в отриманні великих кредитів для України, допомагаючи мобілізувати додаткові кошти, щоб допомогти її економіці витримати напругу дворічної війни проти вторгнення Росії.

Минулого місяця ми писали, що Міністри фінансів Євросоюзу підтримують Кристаліну Георгієву на другий п'ятирічний термін на посаді глави Міжнародного валютного фонду.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.