Ілон Маск удвічі скоротив термін висадки перших людей на Марс

Польоти на Марс незабаром можуть стати реальністю. Висадка перших людей може відбутися вже через 4 роки.

Про це заявив генеральний директор SpaseX Ілон Маск, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Він повідомив, що його компанія запустить свої перші безпілотні кораблі Starship на Марс через два роки, коли відкриється наступне вікно для пересадки із Землі на Марс.

"Вони будуть без екіпажу, щоб перевірити надійність посадки на Марс", – написав мільярдер у своїй соцмережі Х (колишній Twitter).

У разі, якщо ці посадки пройдуть успішно, його космічна компанія почне перші польоти на Марс з екіпажем через 4 роки.

"Після цього кількість рейсів зростатиме в геометричній прогресії, і ми збудуємо самодостатнє місто приблизно за 20 років", – додав бізнесмен.

Раніше у квітні Маск, який заснував SpaseX у 2002 році, заявив, що перший безпілотний космічний корабель приземлиться на Марсі протягом п'яти років, а перші люди висадяться на цій планеті протягом семи років. Але, як стало відомо зараз, мільярдер удвічі скоротив цей термін.

Агентство Reuters зазначає, що в червні ракета Starship пережила вогняне гіперзвукове повернення з космосу і здійснила проривну демонстрацію посадки в Індійському океані, закінчивши повний випробувальний політ навколо землі з четвертої спроби.

Маск розраховує, що Starship допоможе йому досягти своєї мети, а саме – створити великий багатоцільовий космічний корабель наступного покоління, який здатний відправляти людей і вантажі на Місяць вже в цьому десятилітті, і в кінцевому підсумку – здійснити політ на Марс.

Нагадаємо, у серпні 2024 року ми писали, що компанія Маска Neuralink успішно провела імплантацію свого чипа в мозок вже другого пацієнта.

Подробиць про нього немає, однак відомо, що перший пацієнт завдяки цьому чипу може грати у відеоігри, переглядати сайти, писати пости в соцмережах і переміщати курсор на ноутбуці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.