Хвиля “мінувань” триває. У низці міст шукають вибухівку в ТРЦ

У Херсоні та Луганській області повідомили про замінування всіх торговельно-розважальних центрів. Наразі правоохоронці перевіряють цю інформацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції та начальника відділу комунікації поліції Луганської області Тетяну Погукай у Facebook.

Херсон

"До поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що заміновані торгові центи Херсона. Наразі правоохоронці ретельно обстежують будівлі та прилеглі до них території на предмет виявлення вибухонебезпечних речовин чи предметів", – йдеться в повідомленні.

Також у Херсоні поліцейські проводять евакуацію відвідувачів та працівників ТРЦ.

"Подія зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення. За результатами перевірки їй буде надана правова кваліфікація", – додають у повідомленні.

Всі обставини події встановлюються.

Луганська область

Разом з тим у поліції Луганської області також заявили про інформацію щодо перевірки замінування торговельних центрів.

"Сьогодні, 13 січня, о 09:40 до поліції надійшла анонімна інформація про замінування торгівельних центрів", – написала Тетяна Погукай.

Наразі в Луганській області розгорнуто роботу ситуаційного центру.

Крім цього особовий склад ГУНП, територіальні підрозділи піднято по тривозі, мобільні екіпажі, вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та бійці спецпідрозділів разом з працівниками ДСНС, СБУ та інших силових відомств відпрацьовують усі об'єкти.

"Ситуація перебуває під контролем правоохоронних органів", – додала вона.

Черкаси

Нагадаємо, сьогодні у Черкасах також повідомили про мінування всіх торговельно-розважальних центрів міста.

Зазначимо, вчора Україною також прокотилася "хвиля замінувань". Так, за добу до поліції надійшло 9 неправдивих повідомлень про замінування 600 об'єктів у різних містах країни.