ХОДА “жовтих жилетів” у Франції переросла в заворушення: поліція застосувала газ

У столиці Франції Парижі "жовті жилети" вийшли на ходу, присвячені до третьої річниці заснування руху. Акція переросла в заворушення і зіткнення з поліцією, є затримані і постраждалі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BFM TV.

Хода "жовтих жилетів" почалася від будівлі Міністерства економіки Франції в 12-му окрузі Парижа. До акції приєдналися противники санітарних перепусток. Під час руху колони деякі учасники протестів влаштували заворушення. Вони кидали в правоохоронців пляшки, розгромили зупинку і палили фаєри.

У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ і кийки проти найбільш агресивних учасників. Повідомляється про двох затриманих, які звинувачуються в образі представників влади.

#France Clashes broke out with the police in #Paris this afternoon during the protest for the third anniversary of the yellow vests movement.
Macron fears the Yellow Vest and violence is as always his only response. #NonAuVaccinObligatoire #NonAuPassDeLaHonte pic.twitter.com/iv8uOLPMIu

— La French ConAction.. (@LFConaction) November 20, 2021

Things getting real #paris #France pic.twitter.com/JY2l3bWVpl

— Truth Seeker (@ryanmblack) November 20, 2021

#healthpass #Demonstrations #protests #demonstrate Demonstration against Emmanuel Macron and his politics in #Paris on the occasion of the third anniversary of the #GiletsJaunes movement. The situation starts to escalate, tear gas has already been used several times. pic.twitter.com/BXakD2qvy6

— Aleksander Onishchuk (@Brave_spirit81) November 20, 2021

Нагадаємо, масштабні протести "жовтих жилетів" у Франції проходять з листопада 2018 року. Акції почалися з вимоги не підвищувати податок на паливо і ціни на бензин. Пізніше до них додалися й інші умови.

Відзначимо, у 2021 році акції "жовтих жилетів" поновилися в березні. Протести супроводжувалися заворушеннями і затриманнями.