“Характерники”: в Україні створили батальйон з колишніх в’язнів

В Україні створили унікальний батальйон "Характерники", що складається з громадян, які раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі. Це дасть колишнім ув'язненим можливість отримати другий шанс на нове життя та зробити вагомий внесок у захист своєї країни. Про це йдеться у Telegram-каналі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Історія створення батальйону

Батальйон "Характерники" сформували в межах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. У Telegram-каналі бригади зазначають, що новобранці скористалися нагодою спокутувати свою провину через службу в армії.

Зазначається, що серед колишніх в'язнів є багато патріотів, які неодноразово висловлювали бажання захищати Україну. Чимало з них мають бойовий досвід, що робить цей підрозділ особливо цінним у нинішній ситуації. Крім того, вони вже прийняли військову присягу на вірність українському народові і найближчим часом розпочнуть виконання бойових завдань.

Добровільна мобілізація в'язнів

Варто зазначити, що в Україні вже почав діяти схвалений парламентом закон про добровільну мобілізацію в'язнів. Закон передбачає низку нюансів, за яких не всі засуджені можуть стати на захист держави. Зокрема, мобілізації не підлягають ті, хто засуджений за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Залучення колишніх ув'язнених до лав Збройних Сил України може суттєво підвищити обороноздатність країни. Військовий досвід та мотивація таких добровольців можуть стати важливими факторами у боротьбі проти агресора.

Джерело: 5692.com.ua