Глава МЗС Естонії закликав партнерів терміново надати Україні додаткові системи ППО

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна закликав західних партнерів терміново надати Україні критично необхідні системи ППО для захисту від російських атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) естонського міністра.

Цахкна зазначив, що лише в березні по Україні було випущено понад 500 безпілотників та 250 ракет.

"Як ми нещодавно бачили, успішний захист неба від безпілотників та ракет можливий у міжнародному партнерстві. Я закликаю всіх, хто може, терміново надати Україні те, що їм критично необхідно", – наголосив глава МЗС Естонії..

ППО для України

Україна ще з початку повномасштабного вторгнення РФ працює над посиленням своєї ППО. Однак потреба в протиповітряній обороні загострилася після відновлення російських ударів по об'єктах енергетики.

Допомогти Україна з пошуком ППО обіцяла Німеччина. Як заявляв Берлін, німецький уряд перегляне свої запаси та буде шукати по світу системи, які можна було б відправити в Україну. Сьогодні ж Німеччина оголосила про передачу Україні додаткової системи Patriot.

Однак Зеленський раніше заявляв, що для того, щоб повністю закрити небо України від російських дронів та ракет, потрібно 25 систем Patriot.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна вже знайшла у світі 100 вільних систем Patriot, але спершу хоче домогтися отримання 7 з них.

У пріоритеті України не лише Patriot, але й системи Samp-T, які теж здатні збивати балістику. Станом на сьогодні Україна веде переговори про отримання двох батарей Patriot та однієї батареї Samp-T.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.