Гетьманців: зараз у податковій відбуваються незворотні процеси

Податківці, які прагнуть зберегти нинішній "статус-кво" навколо боротьби з так званими "скручуваннями" ПДВ, мають залишити службу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву голови податкового комітету Верховної ради Данила Гетьманцева у Telegram-каналі.

"Зараз у податковій відбуваються незворотні процеси. Їхня мета – припинення схем із системного ухилення від сплати ПДВ, у простолюді – "скруток". Податківець – це служба, у правильному значенні цього слова. Ті, хто працює у податковій з метою отримувати додатковий дохід – звільняйтеся та шукайте застосування своїх знань в інших сферах", – заявив Гетьманцев.

Інакше на його думку, нечистих на руку податківців очікують надто невтішні перспективи.

"Хто хоче на цьому заробити, знайте – якщо візьмете з людей хоч копійку, ніхто вам не допоможе. Скінчиться в'язницею", – застеріг парламентар.

Щодо добропорядних податківців, Гетьманцев вважає, що вони можуть бути спокійними про своє майбутнє.

"Якщо ви чесні – ніхто вас не звільнить. А про всіх виявлених корупціонерів заявлятиму відкрито і публічно", – запевнив нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в регіонах почалася масштабна операція по боротьбі з так званими "скручуваннями" та фіктивним ПДВ.