Генпрокурора Молдови затримали на три доби: вирішується питання про його арешт

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло затриманий на 72 години за підозрою в корупції і перевищенні службових повноважень. Вирішується питання про його арешт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Deschide Știrea.

За його даними, Стояногло затримали після обшуку в його робочому кабінеті. З будівлі Генпрокуратури він вийшов у супроводі людей в масках і сів в автомобіль. Як зазначає видання, його відвезуть до нього додому, Там також пройде обшук. Потім його перевезуть в СІЗО.

Інформацію про затримання генпрокурора і обшуки в його кабінеті підтвердив прокурор антикорупційної прокуратури Молдови Віктор Фуртуне.

"Пройшли обшуки в робочому кабінеті Олександра Стояногло в рамках кримінальної справи, Генеральний прокурор затриманий на 72 години", – заявив він, додавши, що може бути поданий запит про продовження терміну його затримання.

У молдовських ЗМІ з'явилася інформація про затримання дружини Олександра Стояногло. Також зазначається, що генпрокурора затримали незадовго до виступу перед пресою.

Нагадаємо, ввечері 5 жовтня міністр юстиції Молдови Сергій Литвиненко повідомив про відсторонення генпрокурора від займаної посади через порушену кримінальну справу за підозрою в корупції.