Евакуація з Маріуполя залежить від Путіна. Але є надія на спецоперацію Ердогана, – Верещук

Україна розраховує на спецоперацію Туреччини, щодо евакуації турецьких громадян з Маріуполя. Разом з ними з міста зможуть врятуватись громадяни нашої країни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

За словами Верещук, ніхто зі світових лідерів не зміг вплинути на президента Російської Федерації Володимира Путіна, аби переконати його у тому, щоб він розблокував евакуацію з Маріуполя.

"Тільки від Путіна (залежить проведення евакуації з Маріуполя – ред.). До нього звертався і Макрон, і Папа Римський, хто тільки не звертався. Сьогодні є примарна надія на спецоперацію Туреччини. Ердоган звернувся і зараз розробляється план евакуації турецьких громадян, а разом з ними і жінки, і діти, які теж мають право бути врятованими. Ми наполягаємо саме на такому алгоритмі", – заявила Верещук.

Війна Росії проти України триває сорок один день. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.