Джонсон звернувся до росіян: ви гідні правди

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав громадян Росії не піддаватися пропаганді Володимира Путіна, і обійти жорсткі правила інтернет-цензури, щоб дізнатися правду про військові злочини, скоєні армією РФ під час вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення Джонсона в Twitter.

Прем'єр-міністр звернувся до жителів Росії із закликом подивитися, що робиться від їх імені. Він також підкреслив, коли мирних жителів залишають мертвими на вулицях, а жінок гвалтують на очах у їхніх дітей, це жахнуло весь світ.

Жахливі кадри з Бучі Київської області викликали міжнародне засудження. Крім того, з'явилися нові заклики до ретельного вивчення злочинів з боку Міжнародного кримінального суду.

"Ваш президент знає, що, якби ви могли бачити, що відбувається, ви б не підтримали цю війну. Злочини зраджують довіру кожної російської матері, яка з гордістю прощається з сином, коли він йде в армію. Злочини є плямою на честі самої Росії – плямою, яка буде ставати все більше, а змити її буде все важче", – заявив Джонсон.

Попри те, що в Росії інакомислення жорстоко придушується, прем'єр-міністр закликав жителів країни використовувати віртуальну приватну мережу (VPN) для доступу до незалежної інформації про жорстокість путінської військової кампанії.

"Коли ви дізнаєтеся правду, то поділіться нею. Ваш президент звинувачується в скоєнні військових злочинів. Але я не можу повірити, що він діє від вашого імені", – додав прем'єр-міністр Британії.

To the Russian people, look at what is being done in your name.

You deserve the truth. You deserve the facts. pic.twitter.com/sqDxvGnTnp

— Boris Johnson (@BorisJohnson) April 5, 2022

Нагадаємо, після "різанини в Бучі" Джонсон заявив, що зробить все, щоб уморити голодом військову машину Путіна.

Ми також писали про те, що Джонсон має намір переконати канцлера Німеччини ввести нові санкції проти Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.