ДТП із 14 загиблими у Рівненському районі: названо основні версії

Правоохоронці розповіли перші подробиці розслідування автопригоди, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня. Зокрема, наразі розглядаються декілька версій причин аварії.

Про це заявив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький, пише РБК-Україна з посиланням на брифінг.

"На даний час розглядаються декілька версій щодо причин цієї трагедії. Перша – це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого водій виїхав на зустрічну смугу, в наслідок чого трапилось зіткнення з маршрутним автобусом", – розповів він.

Крім того, за словаами прокурора, розглядаються ще декілька версій, в тому числі щодо випуску власником та посадовими особами суб’єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним ПДР і також обставини переборної сили.

"Задля перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події з залученням фахівців та експертів. Призначено 18 експертиз, в тому числі автотехнічні та судово-медичні. В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатись і питання щодо наявності алкоголю у крові водіїв. На даний час допитано свідків ДТП та очевидців. Слідство триває", – зазначив Рудницький.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.