Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні

На початку тижня в Україні дощитиме, але вже з середини – опади трохи вгамуються, а температура "перешагне" +30 градусів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Понеділок, 17 червня

В понеділок, 17 червня, рясні дощі з грозами ймовірні майже по всій території України. Опадів не передбачається у всіх південних регіонах та у Запорізькій області.

Вночі холодніше всього буде на заході +12…+15, в залежності від регіону. В центрі вночі буде трохи тепліше, +14…+16. "Спекотно", в порівнянні з іншими регіонами, вночі буде на сході +18…+20 градусів (Донецька, Луганська області). На півдні вночі максимальна температура +18, +19 градусів.

Вдень на заході та північі буде +23…+25, +24…+26 градусів. Найтепліше буде на півдні та крайньому сході (Луганська область) – +25…+27 градусів.

У Києві вночі без опадів, +15…+17, вдень – короткочасний дощ, +23…+25.

Погода в Україні 17 червня (meteo.gov.ua)

Вівторок, 18 червня

У вівторок, 18 червня, по всій території України опадів не очікується. Але пахмуро буде повсюдно. Дощі з грозами ймовірні лише:

  • у Донецькій, Луганській;
  • Харківській;
  • Сумській, Чернігівській;
  • Полтавській областях.

Вночі температура повітря трохи збільшиться, навіть на заході буде максимально до +16, +17. Попри опади, в дощових регіонах, все одно буде тепліше, як вночі, ак і вдень. Місцями вночі до +20 градусів.

Вдень на заході випадуть рекордні +28 градусів, які перекинуться на інші регіони України. Максимально тепло буде на півдні, до +31.

В Києві без опадів і вдень, і вночі. Нічні показники будуть триматись в рамках +17…+19, денні – +26…+28.

Погода в Україні 18 червня (meteo.gov.ua)

Середа, 19 червня

В середу, 19 червня, в Україні буде хмарно по всій території, хоча опадів очікувати не варто.

Вночі на заході та частково на півночі варто очікувати не вище +16…+18. Загалом вночі температура трохи знизиться. "Двадцятку" вночі перетнуть показники на півдні, південному сході та сході. Рекорд поб'є Запорізька область – вночі до +24 градусів.

Вдень навіть на заході варто очікувати до +29, а у Чернівецькій області – навіть до +30. Максимальна спека накриє південь та південний схід – +30…+31.

В Києві вночі та вдень без опадів – до +19 та до +28 градусів відповідно.

Погода в Україні 19 червня (meteo.gov.ua)

Четвер, 20 червня

У четвер, 20 червня, в Україні буде хмарно, можливі короткочасні дощі. Опади з грозами слід очікувати у:

  • Донецькій, Луганській;
  • Запорізькій, Дніпропетровській;
  • Харківській, Полтавській;
  • Сумській, Чернігівській областях.

Вночі температура на заході буде триматися на рівні +14…+16 градусів, у Закарпатській, Чернівецькій областях – до +17. Холодніше вночі буде на півночі – Сумська, Чернігівська області – +13..+15. А ось у центрі вночі можливо до +20 градусів. Найтепліше вночі буде на півдні та південному сході – +20…+22 градусів.

Вдень конфортно тепло буде на заході, півночі та в центрі. А ось на півдні, південному сході та сході температура вийде за +30. Максимально спекотно буде у Херсонській та Миколаївській областях, до +32 градусів.

В Києві короткочасні дощі варто очікувати тільки вночі, вдень температура підніметься до +24, вночі до +17 градусів.

Погода в Україні 20 червня (meteo.gov.ua)

П'ятниця, 21 червня

В п'ятницю, 21 червня, по всій території України буде хмарно, але без опадів.

Вночі буде досить прохолоно. Наприклад, на заході вночі очікується +11…+13 градусів, а в більшості інших регіонів нічні температури будуть трохи вище – +12…+14, +13…+15 в залежності від регіону. "Спекотно" вночі в порівнянні з іншими регіонами буде на півдні та сході – +17, +18 градусів.

Вдень температура в більшості регіонів буде конфортною. Холодніше всього буде в Сумській області – +21…+23 градусів. Спекотно буде в Криму та у Херсонській області – до +30 градусів, а в Закарпатській області – до +31.

В Києві також буде без опадів. Вночі +13…+15, вдень +23…+25 градусів.

Погода в Україні 21 червня (meteo.gov.ua)

Погода влітку в Європі

Довгострокові прогнози метеорологів і синоптиків свідчать про те, що літо 2024 буде щонайменше дуже теплим у більшій частині Європи. Подекуди людям обіцяють справжню спеку.

Зокрема, в Європі не звикати до спеки – вже з початку червня у Німеччині та країнах Скандинавії очікували незвично високі температури. За прогнозами, літо на континенті може видатися ледь не найспекотнішим за всю історію.

Нагадаємо, у липні 2023 спека під 50 градусів у Європі набрала таких обертів, що влада південних країн випустила попередження для туристів. Втім, відпочивальники не поспішали скасовувати поїздки, щоб не втрачати гроші.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.